18 NOVEMBER LOCATIE WORDT NA AANMELDING DOORGEGEVEN

18 november is er weer een boeiende lezing van de 18 minuten man

 

DON QUICHOT en CERVANTES

Het is één van de meest blijvende beelden uit de literatuur: een arme, oude edelman die te paard met een lans ten strijde trekt tegen allerlei soorten van (vermeend) onrecht, met naast hem zijn gezette knecht op een ezel.

Ook als je het verhaal niet hebt gelezen, herken je hen waarschijnlijk. Het zijn Don Quichot – een hidalgo (iemand van de laagste adellijke rang in Spanje) die zijn verstand verliest door het lezen van te veel ridderromans en die gaat denken dat hij zelf een dolende ridder is – en Sancho Panza – een kleine boer die analfabeet is, maar niet dom, en die lekker eten en drinken als zijn belangrijkste interesses heeft.

Minder bekend is het verbazingwekkende en ongebruikelijke levensverhaal van de schrijver van de komische reisavonturen: Miguel de Cervantes Saavedra.

Wat zijn de complexe, verfijnde en subtiele thema’s achter het beeld van de idealistische, dwaze held? Wat maakt dat Don Quichot gezien wordt als de eerste moderne roman? Wat is de relatie tussen het meesterwerk van Cervantes en de wereld van het 17e eeuwse Spanje waarin hij leefde? En hoe maak jij – net als Don Quichot – je leven mooier?

 

18 november 2017                                                 Wouter Blacquière                                            de18minutenman.nl

aanvang 18.18 u

Aanmelden via Wouter wouter@de18minutenman.nl graag met vermelding van mob nr.

Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsbericht met de locatie.