Stichting Denkstof

Sinds januari van dit jaar is Denkstof een stichting. Op dit plaatje de trotse bestuursleden Anna Roos Meerbach, Wouter Blaquère en Joris van Ooijen. Er zijn volop plannen voor de komende tijd. Het Socratisch Café beleefde haar start in januari met het toepasselijk thema ‘beginnen’. Elke derde donderdag van de maand is er een Socratisch Café in Dat Bolwerk onder leiding van Karel van Haaften.

Verder zijn er plannen voor een Last Supper bijeenkomst rond Allerzielen. Mensen brengen kleine hapjes mee om te delen met de anderen. Het gesprek gaat over de rol van de dood in je leven. Over verdriet, angst voor de hoop op. Iedereen aan tafel krijgt de gelegenheid om gedachten met de andere te delen. Dit project is een samenwerking tussen Denkstof en kunstenaar Emma Miriam Bertens.

Verder willen we de Denkvoer bijeenkomsten nieuw leven in gaan blazen. In het verleden organiseerde Denkstof talloze Denkvoer bijeenkomsten waarbij een inspirerende gast een visie met de deelnemers deelde. Vervolgens gingen de deelnemers hierover in gesprek tijdens een eenvoudig maal: een heerlijke  soep en brood, de perfecte eenvoud. In het najaar willen we een serie bijeenkomsten starten die in het teken staan van Oost en West. Lees onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.