Zondag 18 maart, de 18 minutenman in het Atrium.

Het mooie begin van Amerika

Na een lange zeereis bereiken 102 gevluchte Engelsen eindelijk de oostkust van Noord-Amerika in het najaar van 1620. Vanwege hun radicale geloof zijn zij niet langer welkom in Europa. De komende strenge winter en het gebrek aan de juiste landbouwkennis van dit nieuwe land zorgen ervoor dat 45 van de reizigers overlijden.

Ondertussen worden zij vanachter struiken en bomen, vanaf een veilige afstand, goed in de gaten gehouden door een van de vele Indianenstammen die in Noord-Amerika leven: de Wampanoag. Hun opperhoofd, Massasoit, heeft het laatste woord in wat ze zullen doen met deze vreemde, nieuwe mensen. Zal hij ze wegsturen? Of negeren? Of juist doden?

Massasoit besluit om de Engelsen te helpen. Hij laat hen zien hoe ze in dit nieuwe land voor zichzelf kunnen zorgen. De twee groepen mensen lijken een onwaarschijnlijk koppel. Toch ontstaat er een bijzonder contact dat in de zomer van 1621 zal uitmonden in een gezamenlijk feest waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. Dit zal later de nationale feestdag van Thanksgiving worden.

Waarom besluit Massasoit om de Engelsen te helpen? En waarom besluiten de Engelsen om deze hulp te accepteren? Hoe ga jij om met een eerste kennismaking?

Datum: zondag 18 maart 2018
Tijd: van 18.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: ´t Atrium Zutphen, Martinetsingel 19
Toegang: vrije entree, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld
Nagesprek: hoe ga jij om met een eerste kennismaking?
Aanmelden: stuur een antwoord op dit bericht

Datum: vrijdag 30 maart 2018
Tijd: van 18.00 uur tot 20.00 uur
Locatie: Kunst- & Filosofiecafé in Wielercafé Doetinchem, Spinbaan 21c
Toegang:  vrije entree, een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld
Nagesprek: hoe ga jij om met een eerste kennismaking?
Aanmelden: niet nodig